chase close, amersham


these clients approached us during the Grand Designs Live show in london to commission our design services for the complete renovation and extension of a 1960s family home within a green belt area. the building rests on a slope of a hill with a meandering garden and spectacular views over the chilterns.

in order to keep to a limited budget, we suggested maintaining the building structure but changing the arrangement and type of fenestration on the upper floors and redesigning the dormer structure. by demolishing an outbuilding and add-on structure, we were able to create new contemporary single storey extensions to both sides, linked by a roof canopy along the ground floor of the building.

construction work has recently been completed with some external and landscaping work still to be carried out as the second phase of the project.

Previous project Next project

Back to projects