kingsmere road, wimbledon


upon purchasing this property, theo and olivia asked us to inject our ideas on converting and extending the existing 1930s detached family home in the leafy areas of wimbledon village.
we suggested a two-storey extension over the whole width of the rear of the house which enabled us to move the staircase further back and opened up a large light flooded light well from the rooftop to the entrance hall. the arrangement of the bedrooms became more generous and left us space to add dressing areas, storage facilities and an en-suite bathroom to the existing wet areas. the extended loft accommodates another bedroom and storage with en-suite facilities look at this now.
at ground floor level, we added a sunken lounge area to the former living area overlooking the rear terrace and large garden. the spacious kitchen now opens up towards the dining space at the rear as part of the new extension which nudges into the half-sunken lounge cube next to it. with a completely renewed roof cover, new guttering, new fenestration and cleaned up brickwork the building presents itself as a new structure harmoniously placed between its neighbouring detached properties.