Month: April 2016

east twickenham conservation area, richmond

we designed a semi buried detached annex building to replace existing garages next to a large flatted development in the heart of east twickenham conservation area. whilst we introduce a classical front facade to the main road, the main body of the building separated by a terrace consists of two floors with bedrooms at lower ground and living, dining and kitchen above. a ‘living wall’ elevats towards the four-storey main building with cor-ten steel clad to all other elevations. despite its small arrangement and stunning design . the concept has been issued for planning with richmond council.

la vallee de mont blanc, mauritius

this family holiday home is idyllically located in a valley in the south east part of mauritius . the 500m2 dwelling is part of a larger suburban resort development, with private units on large plots set into the hillside, with amenity facilities and a hotel complex close by.

due to its unique location, the contemporary design arranges itself organically into the site as an ensemble of pavilions housing kitchen, dining, living, entrance hall and parking acting as a buffer zone against the bedroom block at the rear, which has a large outdoor pool in front.

each bedroom has its own bathroom and looks out to its surroundings garden landscape with the top bedrooms enjoying additional terraces and amazing views of the valley.

princes road, kew

we have been appointed by the client to develop 2 replacement semi-detached houses within a conservation area in kew. planning approval had been granted prior to our appointment. our role has been to develop proposals from an approved planning application through to construction on site. excavation work has been completed over the winter period, with the contractor to implement currently the basement structure. this project is carried out as a design and build contract.

eco hotel, maldives

this exciting island hotel is a prototype in conjunction with memsys desalination technology . we have just completed design for a boutique eco hotel utilising breaking edge technology for photovoltaic systems and desalination to create an operation independent from artificial resources. whilst the main pavilion has a raised two storey structure, parabol shape umbrellas provide an extendable roof structure with free standing guest pavilions around the centre, connected with walkways to the main building. we are continuing on a detailed design stage soon.