Author: dcadmin

cedar house, cobham

this amazing grade II star listed building has been operating as a pub & dining hall with guest rooms on the upper floors until recently the new owner asked us to work on a scheme which retains it’s recent functions of having food & drinks to the public, whilst enhancing the original structure of the building but stripping it from unpleasant later additions which deflected from the beauty of this old building and it’s historical narrative. currently its schemes have been produced and will be present to the English heritage for approval.

the avenue, east twickenham

this building of towns-cape merit has been converted & extended in three stages over the past few years starting with the loft conversion and refurbishment, then the redesign of first & ground floor with an infill extension to create an open space living and dining area to the rear. this summer we have completed the last phase by adding a large side extension to the house replacing the existing garage with a further study, utility & larger kitchen area.

wolsey road, east molsey

this building in the heart of east molesey has been extended before, but not necessarily improves in it’s logic and natural flow whilst rooms & functional areas have been added and connected. after inheriting the project from other architects we gave the house a fresh design by moving the entrance and staircase to the middle & reorganising all rooms on all floors whilst raising some heights to finish with a new contemporary look to a traditional elegant building facing the garden giving the project the classic 3s look. building work has been completed with the fit out work currently ongoing.

la vallee de mont blanc, mauritius

this family holiday home is idyllically located in a valley in the south east part of mauritius . the 500m2 dwelling is part of a larger suburban resort development, with private units on large plots set into the hillside, with amenity facilities and a hotel complex close by.

due to its unique location, the contemporary design arranges itself organically into the site as an ensemble of pavilions housing kitchen, dining, living, entrance hall and parking acting as a buffer zone against the bedroom block at the rear, which has a large outdoor pool in front.

each bedroom has its own bathroom and looks out to its surroundings garden landscape with the top bedrooms enjoying additional terraces and amazing views of the valley.